- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 3 domates kurusu
- 2 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- İsteğe bağlı olarak, 1 portakal
Hazırlanışı
Mercimekleri 1 saat kadar suda ıslatın. Islattığınız mercimekleri bir tencereye koyun ve mercimeklerin üzerini örtecek kadar su koyun. Domates kurularını ister bütün olarak, isterseniz önceden biraz ıslatıp yumuşadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayarak ekleyin. İki diş sarmısağı da bütün olarak veya küçük parçalar halinde doğrayarak ekleyin. Tuzu da koyun. Ve isteğe bağlı olarak 1 portakalı kabaca, kabuklarıyla beraber dilimleyerek ekleyin. Ve mercimekler yumuşayıncaya kadar 45-50 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sonra üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek servis yapın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder