- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 diş sarmısak
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Farklı bir versiyon:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 diş sarmısak
- 6 yemek kaşığı limon suyu (2 limon)
- 1/3 su bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 veya iki tutam kadar kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
1. Bir gece önceden ıslatmış olduğunuz nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2. Soyduğunuz sarmısakları mutfak robotuna koyup iyice ezin
2. Soyduğunuz sarmısakları mutfak robotuna koyup iyice ezin
3. Geri kalan malzemeleri de mutfak robotuna koyup, karışımı kabaca püre haline getirin
4. Hazırladığınız humusu servis kabına koyun... Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin... İsteğe bağlı olarak biraz kırmızı pul biber ekin... Soğuk veya oda sıcaklığında servis edin...
Not: Humus geleneksel bir Orta Doğu yemeğidir. Farklı tat arayışlarına gireceğim diye, sakın ola ki içine farklı malzemeler koymayı denemeyin... Ya da, artık bu yaptığınız şeye humus adını vermeyin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder