3 Aralık 2015 Perşembe

Ayva Haşlaması



Evet, buna komposto demiyoruz, çünkü içinde şeker yok, su ise çok az... Pişerken dibi tutmasın diye konan sudan başka bir şey yok içerisinde...


Malzemeler


- 4 ya da 5 tane ayva
- 1 bardak su

Hazırlanışı


Ayvaları yıkadıktan sonra dörde bölün ve çekirdekli iç kısımlarını temizleyin... Kabukları soymayın...  Ayvaları isterseniz dörde bölünmüş şekilde, ya da yaklaşık 2-3 cmlik parçalar halinde doğranmış bir şekilde bir tencereye koyun... İçerisine 1 bardak kadar su ekleyin. Bu şekilde kısık ateşte yaklaşık 40-50 dakika, ayvalar, yumuşayıp rahat yenebilir bir kıvama gelinceye kadar pişirin...

Suyu biraz kıvam kazanmış, tadı biraz ekşiye çalan bu ayvaları yemek aralarında veya yemek üzerine yemeye doyamayacaksınız...

Not: Aslında buna hiç gerek yok ama, ayvalara farklı bir aroma katmak isterseniz, pişirdiğiniz suyun içerisine zencefil, karanfil, tarçın vb ilave edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder