12 Aralık 2015 Cumartesi

Mercimek Çorbası

Malzemeler

- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 6 bardak su
- 3 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi (çorbaya kıvam vermek için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı

6 bardak soğuk suyu bir tencereye koyun. İçerisine mercimekleri, mümkün mertebe küçük doğranmış sarmısakları, yulaf ezmelerini, tuzu ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi ekleyin. Ve kısık ateşte 40-45 dakika, mercimekler sarı renge döndükten sonra, iyice yumuşayıp dağılmaya başlayıncaya kadar pişirin. 

Bazen kırmızı mercimekler birbirine ve tencerenin dibine yapışma eğiliminde oluyor... Bu yüzden ilk birkaç dakika bir kaşık yardımıyla karışımı yavaşça karıştırarak pişirmeye başlayın...

Mercimekler piştikten sonra tencereyi ateşten alın ve karışımı blender'dan geçirin... Karışımın içerisine iki yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın... 

Çorbanız hazır...

NOT: Mercimek çorbası hazırlarken, yemeğe kıvam katmak için genellikle patates kullanılır... Biz bunun yerine yulaf ezmesi kullanıyoruz... Daha güzel olduğundan emin olabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder