
Malzemeler
- Tahin veya susam
- Bal
- Susam kullanılacak ise 2 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı toz zencefil (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Tahin ve balı birbirlerinin tadını dengeleyecek, biri diğerinin tadını örtmeyecek bir oranda birbirine karıştırın.
Tahin yerine susam da kullanmanız mümkün. Ama bunun için öncelikli olarak susamları mutfak robotunda küçük parçalar haline gelinceye kadar çekmeniz gerekiyor. Eğer susam/bal karışımınızın daha bir krema kıvamında olmasını istiyorsanız, susamların üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya fındık yağı ekleyin ve bir süre daha karıştırmaya devam edin.
Sonra, daha bir krema kıvamına gelmiş susamlarınızı bir kaba alın ve üzerine bal ve isteğe bağlı olarak toz zencefili dökerek tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın...
NOT: Susamları önceden ocakta veya fırında kavurmanız da mümkün. Bu şekilde daha hoş bir susam tadı elde edebilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder