3 Aralık 2015 Perşembe
Fırında Havuç
Malzemeler
- 500 gr. veya 750 gr. kadar küçük havuç
- 3 veya 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 veya 2 diş sarmısak
- 1 veya 2 tutam tuz
- Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
Havuçları yıkayın. Havuçlar eğer biraz kart gibiyse kabuklarını soyun. Havuçları yaklaşık yarım cm. kalınlığında, küçük yuvarlaklar şeklinde, yanlamasına dilimleyin... Davuç dilimlerini cam bir fırın tepsisine yayın... Üzerine kabukları soyularak havanda dövülmüş sarmısakları, tuzu, zeytinyağını ve isteğe bağlı olarak karabiberi gezdirerek ekleyin ve bir kaşıkla malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.
200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin... Ve fırınınıza göre bu sürenin uzayıp kısalabileceğini sakın unutmayın...
Pişmiş havuçlarınızı biraz ılıdıktan sonra veya soğuk olarak yiyebilirsiniz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder